By 5 september 2014 Read More →

Souvenir slinger

In onze vakanties verzamelen we altijd van alles bijvoorbeeld kleine schelpjes, bonnetjes van een attractie of de film en het is ook altijd leuk om een paar foto’s af te laten drukken. Toen we ook dit jaar weer het een en ander mee hadden genomen, kreeg ik het idee om een souvenir slinger te maken. Een slinger waar je kleine vakantie vondsten, kaartjes en foto’s in kan doen zodat de herinnering nog lekker blijft hangen. Hierin kun je natuurlijk ook de kaartjes, kleine tekeningen e.d. van de rest van het jaar in bewaren.

plastic foto slinger maken

Wat heb je nodig:

  • Transparante A4 foto insteekhoezen
  • Naaimachine
  • biaisband
  • Naaigaren
  • Knopspelden

Zo maak je stap voor stap zelf een souvenir slinger :

hoe fotoslinger maken

De lengte van de slinger bepaal je zelf. Ik gebruikte een rolletje biaisband van 3m en daar passen 12 insteekhoesjes in.

  • Knip de insteekhoesjes uit tot ongeveer 1 cm boven de opening van het insteekhoesje.
  • Zet de hoesjes vast tussen het biaisband met behulp van knopspelden.
  • Stik daarna met behulp van een naaimachine het biaisband vast aan de insteekhoesjes.

slinger maken van plastic

fotoslinger maken doe je zo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.