By 1 september 2014 Read More →

Appeloogst

De tijd van de appeloogst is aangebroken, heerlijke rijpe appels worden geplukt. En van die appeloogst worden straks de lekkerste dingen gemaakt …zoals deze appeltjes van papier!

appeltjes van papier maken

Je hebt nodig rood en groen papier, touw, schaar en lijm.

nodig voor appeltjes van papier

Appel van papier je maakt het zo :

Maak van een kladje dat je dubbel vouwt een mooi appeltje (zie foto) en gebruik dit om uit het rode papier dat je ook dubbel gevouwen hebt, rode appeltjes te knippen (ieder appeltje bestaat uit 5 stuks) Knip uit en leg op een stapeltje, let hierbij op de boven en onderkant van de appel. Breng vervolgens op een gevouwen partje alleen aan de buitenrand wat lijm aan en leg een nieuw partje erop, herhaal dit voor de resterende 3 partjes. Vouw de appel open om te controleren of je geen lijm hebt geknoeid. Laat even drogen en loop dan ieder appelpartje na , knip bij waar nodig. Je zult merken hoe zorgvuldig je in het begin ook geknipt hebt je bij moet knippen om de appel mooi gelijk te krijgen. Doe dit voorzichtig, niet te veel in een keer weg knippen, steeds goed controleren anders raak je de vorm kwijt.

appels van papier maken

Nu ga je de appel sluiten: knip een stukje touw af van ongeveer 30cm en maak aan één kant een knoopje, dit is de onderkant van de appel. Breng lijm aan op de appelpartjes maar ook het midden van de appel en leg daar het touwtje in. Sluit de appel en vergeet niet een klein groen blaadje er tussen te stoppen. Even laten drogen en ook dit partje even nakijken en bijknippen.

De appeloogst is klaar; hang ze op aan een tak of leg in een mandje.

appel van papier DIY

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand