By 21 juli 2014 Read More →

Tijd voor een ijsje

Het is zomer, het wordt warm en dan… verlang je naar een ijsje. In zomerse ijskleurtjes zoals pistachegroen, vanillegeel en aardbeiroze. Heerlijke zoete smaken waar je geen keuze uit kunt maken en niet te vergeten een discodip om het kleurenfeest compleet te maken. Dus laten we een ijsjes-slinger gaan maken!

disodip ijsjes van papier

Zelf een slinger van papier maken ? Dit heb je nodig:

  • Bruin papier; ik gebruikte hiervoor het papier dat vaak in een rol cadeaupapier zit.
  • 120gr papier in wit en diversen ‘ijskleuren’
  • lijm, schaar, touw en een grote pons met golvende rand (doorsnede 4,5cm)
  • Discodip die je gebruikt voor de cupcakes

slinger van papier maken

Hoe maak je de slinger:

Teken op een stukje papier een ijsbakje van 4cm hoog, onderzijde 3cm en bovenzijde 5cm breed. Knip een lange reep van ruim 9cm breed uit het bruine papier en vouw deze dubbel. Knip zoveel bakjes uit als nodig, ieder ijsbakje bestaat dus uit 2 delen waar je straks het ijsbolletje in stopt en het touw tussen plakt (deze slinger bestaat uit 12 ijsjes).

Maak met een pons (of knip uit) 12 ijsbolletjes in diversen kleuren. Doe wat lijm aan de bovenzijde van één ijsbakje en plak daar een ijsbol op. Zorg dat deze mooi halverwege zit, niet te diep en netjes in het midden. Maak zo de andere ijsjes klaar, let op dat de ijsbol ongeveer overal op gelijke hoogte zit.

Knip een stuk touw van ongeveer 140 cm en leg op tafel. Bestrijk vervolgens een ijsje aan de onderzijde met wat lijm duw het touw lichtjes in de lijm, sluit af met het tweede deel van het ijsbakje. Herhaal ditzelfde voor al de andere ijsjes en let op dat je ze gelijkmatig over het touw verdeeld.

En nu gaan we dippen: doe je een drupje lijm op je vinger, smeer dit over de bovenzijde van de ijsbol. Strooi met een lepeltje wat discodip over de lijm en schudt overtollige korrels eraf, goed laten drogen.

Veel plezier met je ijsjes-slinger.

Denise Beckand – www.becolorand.nl

ijsslinger maken van papier discodip

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand