By 15 juli 2014 Read More →

Een insectenhotel maak je makkelijk zelf!

Lieveheersbeestjes, mieren, vlinders, bijen, duizendpoten, oorwurmen en ja zelfs pissebedden verdienen onze liefde en een leuk onderkomen. Zet je helm op, trek je veiligheidsschoenen aan, scherp je potlood en teken en bouw een insectenhotel voor deze leuke kriebelbeestjes.

Maak je eigen insectenhotel

Wat heb je nodig?

  • Houten of stenen kistje
  • Baksteen met gaatjes (type snelbouwsteen), dakpannen…
  • Bamboestokjes of andere holle stengels (riet), denneappels, takjes, snoeiafval…
  • Zaag of cuttermes

Wil je zelf een insectenhotel maken? Volg de stap voor stap uitleg en bouw samen met je kind een droomhotel voor leuke kriebelbeestjes in je tuin.

Fotografie: Els Bauwelinck

Insectenhotel maken ? Zo ga je te werk:

  1. Zet het kistje op zijn zijkant en plaats er eerst de snelbouwsteen in
  2. Vul de overgebleven ruimte verder op met bamboestengels, denneappels en de overige takken. Er mag geen ruimte meer over blijven.
  3. Je kan eventueel ook extra hotelkamers maken door met andere bakstenen, dakpannen of snoeiafval afscheidingen te maken.
  4. Zet je insectenhotelletje op de juiste plaats in je tuin. Net zoals wij gaan ook insecten en andere beestjes liefst op hotel in een zonnig en warm oord zonder al te veel regen.
  5. Op www.natuureducatie.be vind je zeker en vast meer informatie over de dieren die in de hotelkamers komen overnachten.

Tip: In het Leuke Vakantieboek dat ik schreef, staan 62 anti-verveeltips voor elke dag van de vakantie.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.