By 7 juli 2014 Read More →

Vrolijke bestekzakjes

Alles bij de hand met deze vrolijke bestekzakjes. Vul ze met servetjes en kleurig bestek en neem ze mee naar buiten voor een picknick of feestje in de tuin. Geen ingewikkelde DIY maar makkelijk zelf te maken. En ook geen boodschappenlijst met materialen; het meeste heb je waarschijnlijk gewoon in huis!

snelle bestekzakjes zelf maken van papier

Wat heb je nodig:

  • wit papier
  • cadeaupapier
  • lijm
  • potlood
  • schaar
  • liniaal en pons

Snelle bestekzakjes zelf maken doe je zo:

Knip een stuk wit papier en cadeaupapier van 21cm x 16cm. Breng voldoende lijm aan op het witte papier en leg voorzichtig het cadeaupapier erop, met de goede kant naar boven. Grondig glad strijken, laat dit geheel goed drogen.

Draai de witte kant naar boven en verdeel de lange kant in 3 kolommen: 6cm-9cm-6cm, trek lijnen van onder naar boven. Draai het blad een kwart slag en verdeel de korte kant in 14-2 cm en trek een lijn van onder naar boven. Knip de overbodige geworden repen van 2 cm onder de kolommen van 6 cm weg. Onder de 9 cm kolom blijft een rand over, knip daar aan beide kanten een driehoekje af.

De potloodlijnen kan je gebruiken als vouwlijnen; leg je liniaal op de potloodlijn en vouw omhoog, maak scherpe vouwen. Leg de twee delen over elkaar, breng wat lijm aan en vouw dicht (let op dat je niet te veel lijm gebruikt anders plak je het zakje dicht!) Vouw nu de onderrand met behulp van je liniaal omhoog, breng lijm aan en plak het bestekzakje dicht. Schuif de pons aan de bovenzijde iets over de opening van het zakje en pons een half rondje. Vul het zakje met een gevouwen servet en gekleurd plastic bestek.

En nu naar buiten, gezellig eten!

snelle bestekzakjes maken

Veel plezier met deze DIY, Denise

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand