By 27 juni 2014 Read More →

Ik ga kamperen en neem mee …

slinger vakantie

Sinds een aantal jaar kamperen wij…nee niet glamperen… maar lekker kneuterig met onze eigen tent! Er gaat wel stroom mee, dus echte ‘die hards’ zijn we ook weer niet. Ooit kochten wij tegelijk met onze goede vrienden een eigen tent. Om in de stemming te komen , boekten we samen een lang weekend Bakkum!

Inmiddels is het een traditie geworden (en ooh wat hou ik van tradities!), met pinkster gaan we steevast naar Bakkum, met onze vrienden en wat is het daar toch fantastisch! Dit jaar had de webshop ‘Urbans and Indians’ een pop-up store op Bakkum, ik werd geïnspireerd voor een nieuwe DIY, namelijk een slinger met uitsneden en natuurlijk in kampeersferen. Wat het extra leuk voor mij maakt…Ik geef traditioneel elk jaar aan mijn vriendinnen een slinger mee als ze op vakantie gaan. Een cadeautje om de vakantie en het leven te vieren. Er is wel 1 voorwaarde, ze moeten gaan kamperen ! Dit jaar wordt het dus een zelfgemaakte campingslinger, de eerste is voor vriendin Annigje, zij gaat dit jaar voor het eerst met haar gezin kamperen !

Bonne voyage et vive le camping !

vakantie slinger maken voor in de koffer

Kamperen en je eigen slinger

Wat heb je nodig: Ik kocht ongebleekt katoen op de markt en maakte een malletje van stevig karton waar ik de vlaggen langs knipte. Ik tekende de vormen die ik uit wilde knippen op karton en ook deze gebruikte ik als malletje. Nadat alles getekend was, knipte ik de vormen uit. Als je niet wilt naaien kun je de vlaggen knippen met een kartelschaar, dan rafelt de stof niet. Ik kocht biaisband, dit is dubbel gevouwen band, waar je de vlaggen makkelijk tussen legt en dan vast kunt naaien. Je zou ook eventueel textiellijm kunnen gebruiken of dubbelzijdig tape. Ik maakte als uitsnede een caravannetje, een boom, ijsje, tent en een luchtballon.

vakantieslinger maken voor tijdens het kamperen

Het tentje maakte ik van een oud dekbedovertrek en 3 bamboe stokken. Je verdeelt de bamboestokken over de stof en slaat ze in de grond. Knip er een gleufje in, zigzag dit even tegen het scheuren, en zet de stof vast met haringen. Voor een grote tent kun je het beste een 2-persoonsdekbedovertrek gebruiken of natuurlijk gewoon een lap stof!

Succes en ik wens jullie allemaal een fijne vakantie en zomer!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Er op uit, DIY

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.