By 24 juni 2014 Read More →

Circusballen

Circus… eigenlijk heb ik er een klein trauma aan over gehouden.

Wij gingen vroeg heel af en toe naar het circus. De acts vond ik fantastisch. De acrobaten die slingerden in de nok van de tent zonder opvangnet en de jongleurs met brandende knotsen of vlijmscherpe messen.

Maar dan komt er de clown of nog erger de goochelaar. Zo een met de huis, tuin en keuken- grapjes en trucjes. Deze clown of goochelaar hebben altijd een vrijwilliger nodig. Wanneer deze vraag voorbij komt duik ik naar beneden. Ik knoop mijn veters en graaf in mijn tas op zoek naar niks. Maar ze weten me altijd te vinden.

Met mijn ziel onder de arm sta ik naast de clown of de goochelaar. Maar ik laat me niet kennen, ik ben ik, de (on)vrijwilliger.

Vanaf nu spelen we circus thuis, wel zo veilig. Voor het jongleren en blik gooien maak je heel gemakkelijk deze ballen.

circusballen maken

Wat heb je nodig:

  • rijst
  • kindersokken
  • oude shirts en leggings
  • schaar

circusballen maken DIY

Zelf circusballen maken doe je zo :

  • Knip de tenen van de sok.
  • Vul de teen met rijst.
  • Naai dit dicht.
  • Knip strookjes tricot van ongeveer 2 cm breed van de onderkant van de shirts of de bovenkant van de legging.
  • Wikkel de stroken stof strak om de balletjes. Ze worden vanzelf mooi rond en stevig. Zet de strookjes stof steeds vast onder een ander strookje. Als je bal de gewenste grootte en dikte heeft zet je het laatste strookje ook vast onder een strook. Dit kun je nog even vast stikken, maar hoeft niet.

Klaar zijn je circus balletjes, veel plezier met je eigen circus of kermis!

Groetjes Wimke (www.wimketolsma.nl)

ballengooien met circus ballen  DIY

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.