By 10 juni 2014 Read More →

Franje Shirt in 15 minuten

Soms heb je een oud shirt dat net wat te versleten is om te dragen, maar eigenlijk nog wel te mooi om zomaar weg te gooien. Wat doe je dan? Je maakt er een kindershirt van!

In dit oude t-shirt zaten aan de onderkant kleine gaatjes, jammer (!) want het was een van mijn lievelings shirts. Gelukkig bedacht ik me net voor dat ik het weg wilde gooien dat ik er misschien wel wat van kon maken voor een van de meisjes. Nu ben ik niet heel erg handig (of geduldig) dus ik stikte, knipte en trok wat. Tada een franje shirt op maat!

franje t-shirt maken

Zo ga jij te werk voor een Franje Shirt

Leg het oude t-shirt op tafel en gebruik een kindershirt op maat als ‘mal’ voor de afmetingen van je franje shirt. Houd hierbij de bestaande halslijn aan als uitgangspunt.

Knip het oude shirt uit rondom het kindershirt (met een marge van 10 cm voor de franjes). Ik hield een vlindermodel aan, waarbij ik achteraf gezien wel iets meer ruimte bij de arm gaten had mogen gebruiken.

T-shirt stof hoef je niet af te werken, als je aan de afgeknipte uiteinden trekt krult het wat op, even op en neer stikken of zigzaggen om het nieuwe shirt op de naden weer dicht te maken volstaat dus. Yeah!

Ik koos er voor om aan zowel de onder- als de zijkant franjes te maken. Knip hiervoor de rand tot zo’n centimeter van de je stiknaad in reepjes / franjes en trek er aan zodat het uiteinde een beetje opkrult.

Klaar!

TIP: Maak dit jaar van een oud oranje shirt een uniek WK-shirt voor je kind of maak binnen 1 minuut een DIY fringe sjaal !

diy fringe t-shirt maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Fashion, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.