By 27 mei 2014 Read More →

DIY Time Capsule, voor later

Eén van de dingen waar ik mijn eigen moeder dankbaar voor ben is het bewaren van spullen van mij uit mijn jeugd. Zo kreeg ik bij de geboorte van mijn dochter een vestje dat ik zelf als baby heb gedragen en speelt mijn zoon nu met duplo die van mij en mijn broertjes en zusjes zijn geweest.

Noem me sentimenteel, maar ik vind dat bijzonder. Het geeft je een nostalgisch gevoel en het is fijn om zo af en toe terug te blikken op de fijne jeugd die ik had.

Weemoedig

Ik heb nu, samen met mijn partner, twee kinderen. We willen het hier bewust bij laten zodat we, financieel gezien, nog makkelijk op vakantie kunnen en hopelijk onze kinderen een onbezorgde studietijd kunnen gunnen. Maar dat betekent ook dat ik nu voor het laatst de babytijd heb meegemaakt. En hoewel ik daar met mijn verstand volledig achter sta, ik ben regelmatig weemoedig.  Als ik kijk naar die ienieminie babypakjes van Sam, het lieve dekentje waar Lily als baby altijd in gewikkeld lag. Ik kan het niet weggeven. Het meeste heb ik overigens wel weg gegeven aan vrienden en familie die het goed konden gebruiken, maar bepaalde spulletjes hebben waarde door de herinnering die ze met zich meedragen. Die kan en wíl ik niet weg doen.

Time Capsule, waardevolle bewaardoos voor later

Ik heb daarvoor een oplossing, een time capsule! In deze time capsule stop ik waardevolle spullen, met een herinnering die ik dan, als mijn kinderen groot zijn, aan ze geef. Hopelijk krijgen ze er dan net zo’n fijn gevoel bij als ik zelf nu als ik mijn eigen spulletjes uit mijn kindertijd zie. Ik begon met een doos voor Lily. Ik kwam er al snel achter dat de doos zo vol zat. Ik besluit deze doos dan ook voor de leeftijd van 0-4 te maken. Haar lievelingsjasje, favoriete knuffel, wat foto’s en natuurlijk het babydekentje.

diy, time capsule, bewaardoos, dela, voor later

Maak zelf een Time Capsule

Je maakt eenvoudig zelf een Time Capsule door met een goede doos te beginnen. Wees creatief, kies voor een kartonnen, houten, metalen doos, de vorm maakt niet uit, als er voor jou maar genoeg ruimte in zit. Versier deze doos met lint, stickers, masking tape, foto’s. Ik plakte er Lily’s naam op met letters uit mooie papiertjes.

diy, time capsule, bewaardoos, dela, voor later

Geen mooie papiertjes in huis? Print dan dit ABC uit!

Je kunt natuurlijk ook verschillende dozen maken voor verschillende leeftijdsfasen van je kinderen.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Eefje Kleijweg richtte in 2011 samen met Maike MoodKids op. Inmiddels werkt ze weer fulltime als freelance vormgever vanuit haar studio in Groningen, waar ze ook woont met Eric en twee kids, Sam ('13) en Lily ('09). Naast grafische vormgeving houdt Eefje interieur design, illustratie, stoeien met Sam, knutselen met Lily, arthouse films en sporten.