By 15 april 2014 Read More →

DIY Vossenfamilie

Een hele familie in een vrolijke opbergzak. De slapende babyvosjes hebben het lekker warm in hun nestje. En ze kunnen de warmte ook doorgéven, want wanneer je ze vult met kersenpitten, zijn het  kleine pittenzakjes die je kunt opwarmen. Moeder Vos is ca 25 cm hoog, baby Vos ca 17 cm.

vossenfamilie

Zelf een kersenpit knuffel maken ? Je hebt nodig:

  • (restjes) stof
  • vliesofix
  • strijkvlieseline
  • (kussen) vulling
  • borduurgaren
  • (restje) vilt
  • kersenpitten (natuurwinkel)
  • vossen patroon

Zo maak je een eigen DIY Vossenfamilie

Neem alle onderdelen van het Vossen patroon over op ware grootte. Knip het lijf (en staart) 2 keer uit stof. Denk aan naadtoeslag. Verstevig de stof indien nodig. Neem de witte onderdelen over op vliesofix, knip ruim uit, strijk op witte stof, knip nu precies uit, verwijder de papieren bescherming en strijk ze op de voorkant (en staart). Stik de witte delen ‘freestyle’ door. Voor de moeder: stik de staartdelen met de goede kant op elkaar. Keer en vul op. Leg tussen de 2 delen van het lijf. Leg de 2 delen van het lijf met de goede kanten op elkaar en stik rondom dicht, behalve een kleine opening in de zijnaad om te keren en te vullen. Keer en vul de vos, sluit de opening. Knip oogjes (moeder) en neus uit vilt, zet met kleine steekjes vast. Borduur de slapende oogjes van de kindjes. Als pittenzakje: (zorg dat de gebruikte stof katoen is) knip 2 stukjes uit stof van 8 x 8 cm (excl. naadtoeslag), naai op elkaar, laat een kleine opening om te vullen. Vul het zakje met pitten en sluit de opening. Doe het zakje in het vosje, vul de rest erom heen op met vulling. Sluit de opening. Pitten kun je makkelijk opwarmen in de magnetron – volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

kersenpit knuffel maken uit leuks met lapjes

Leuks met Lapjes – Arda Meijburg 

Deze DIY Vossenfamilie komt uit het boekje Leuks met Lapjes van Handmade diva Arda Meijburg. In het boekje vind je ruim 20 leuke projecten die je zelf kunt maken van restjes stof. Oude lapjes tover je met een klein beetje fantasie vrij snel om tot nieuwe creaties. Duik dus maar snel die lapjesmand in!

Info en online bestellen: Leuks met Lapjes Prijs: €9,99 – ISBN: 9789043916769 – Meer info over het boek Leuks met Lapjes en inkijkexemplaar

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Toys, zelf maken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.