By 28 maart 2014 Read More →

DIY kroon van een plastic fles

We hebben 2 prinsessen, maar geen kroontjes. Na wat speurwerk op internet en in de keukenkasten kunnen we aan de slag! We hebben lege flessen, veel stickers en lint. Zelf een kroon maken, daar gaan we!

Wat heb je nodig:

  • Lege plasticflessen  van bijv. frisdrank of schoonmaakmiddelen
  • Schaar
  • Maskingtape
  • Gemstones
  • Lintjes

prinsessen kroon maken, kroontje maken, diy, maak een kroon van een plastic fles

Zo maak je zelf een kroon uit een plastic fles:

Heel belangrijk. Maak de flessen goed schoon!

Knip de boven en onderkant van de ples zodat de fles overal even breed is. Doe maskingtape rondom de fles op de hoogte voor de punten van de kroon. Meet uit hoeveel punten de kroon moet krijgen en waar dan de punten moeten komen te staan. Knip mooie gelijke punten van de kroon. Les op deze punten kunnen flink scherp zijn. Druk dan 2 gaatjes in de fles voor het lintje warmee je de kroon op het hoofd vastzet. En dan kan het leukste werk beginnen. Versieren van de kroon. ga los met gemstones, want hoe meer, hoe leuker het effect!

Knoop als laatst de lintjes door de gaatjes, of gebruik bandelastiek voor het steviger effect en de show kan beginnen!

prinsessen kroon maken, kroontje maken, diy, maak een kroon van een plastic fles

 

Veel plezier! Wimke Tolsma

TIP: Fijne zelfmaker voor Koningsdag !

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.