By 5 maart 2014 Read More →

Workshop recepten illustreren

De komende maand laat ik mijn muis wat vaker links liggen en pak ik mijn pennen weer eens op om te gaan tekenen.

Nu moet je weten dat het echt jaren geleden is dat ik heb getekend. Ik ben er ook nooit echt goed in geweest. Maar had er als kind wel altijd erg veel plezier in. En het lijkt me zo leuk als ik het echt kan!

Steeds wanneer ik mijn dochters zie tekenen – of krassen zoals mijn tweejarige nog doet – denk dat wil ik ook! Maar hoe begin je als je jaren niet hebt getekend?

Al googlend kwam ik op de website van Koosje Koene uit. En Koosje geeft workshops tekenen. Een online (yeah online!) tekencursus van een maand (yeah niet te lang niet te kort!) waar je eten en recepten leert illustreren (yeah leuk voor de bento’s!) en als grand finale een recept illustreert voor de website They Draw & Cook (yeah!? …) . Perfect voor mij!

online workshop tekenen

Nu volg ik dus een workshop bij Koosje en moet ik verplicht – van mijzelf hoor niet van Koosje- iedere dag tekenen. Ik post mijn foodles – foodles dat zijn doodles van food klikt al profi niet waar ? – als ik dat wil, op de facebookpage en krijg positieve feedback van anderen. Fijn! Misschien dat het dus toch nog goed komt met mijn tekenkwaliteiten….

Foodles in Doedel Dagboek

Iedere dag een tekening maken mag er ook best een beetje leuk uit zien als je daar later op terug wilt kijken vind ik. Een mooie notebook om bij me te dragen en in te tekenen is vanaf nu dus een must. Momenteel gebruik ik het Doedel je dag boekje. Mijn tekeningen zijn nu nog niet van die kwaliteit dat ze er uit zichzelf al super uitzien, dus een klein beetje hulp is welkom.

In Doedel je dag – het dagboek voor wie liever tekent dan schrijft – kun je iedere dag een kleine tekening maken op de rechterpagina in de gekleurde bollen. Op de linkerpagina kun je kort omschrijven hoe je dag was – of in mijn geval, wat je getekend hebt. Leuk (!) want zelfs leeg ziet dit kleine dagboekje er al kleurrijk uit met al die vrolijke bollen.

Doedel je dag tekendagboek

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.