By 10 januari 2014 Read More →

Het Grote Naaiboek

Haal de naaimachine maar weer uit de kast, want met Het Grote Naaiboek gaat het eindelijk wel lukken om zelf kleding te maken.

Deze dikke pil – 428 bladzijden (!) –  is een complete handleiding met alle basistechnieken die je nodig hebt om goed te kunnen naaien. Middels handige stap-voor-stap foto’s en duidelijke instructies leer je hoe je patronen moet lezen, stof moet knippen, naden naait, knoopsgaten kunt maken, een voering stikt, een rits in een broek maakt en nog veel meer dingen die je nodig hebt om zelf kleding te maken.

boekentip, het grote naaiboek, leren naaien, naai zelf een speeltent voor je kinderen

Zelf kleding en accessoires maken

In dit naaiboek staat heel wat kleding om zelf te maken. Een schattige pyjama, A-lijn rokje, jongensbermuda, stoere salopette, een nonchalante broek met strepen of een feestelijk tuniek, jij draait er je hand –na het lezen van dit boek – niet meer voor om. Ook staan er een aantal accessoires in die je zelf kunt maken met behulp van de naaimachine. De tafeltent vinden wij erg leuk. En ook de retrohandtas of de slingers en lampionnen zijn  grappig om zelf te maken.

Musthave naslagwerk voor alle mama’s die zelf kleding willen (gaan) maken of hun kind willen leren hoe een naaimachine werkt !

boekentip, het grote naaiboek, leren naaien, naai zelf een speeltent voor je kinderen

Workshops en hulp bij het naaien

In België is Het Grote Naaiboek een ware hit. Via de Facebook groep kun je raad vragen over al je naaiprojecten. Liever samen achter de naaimachine? Via de creatieve vrouwvereniging Femma.be worden er in België al heel veel leuke workshops georganiseerd om samen gezellig te werken aan je eigen naaiproject.

EXTRA: Bij dit boek ontvang je een bewaarmapje met 30 patronen op ware grootte (van 0 jaar tot maat 56).

Meer info en online bestellen: Het grote naaiboek (uitgeverij Manteau)

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, Fashion, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.