By 3 januari 2014 Read More →

Weven – hoe moet dat ook al weer ?

Ken je het nog? Op een stukje karton een boekenlegger weven. Ik heb me weer in deze materie verdiept en samen met dochter Bente een mooi lapje gemaakt.

diy, weven doe je zo, doe het zelf, weven leren, leren weven met kinderen

Wat heb je nodig om te weven :

  • een stuk karton
  • schaar
  • draad
  • liniaal
  • plakband
  • stopnaald

diy, weven doe je zo, doe het zelf, weven leren, leren weven met kinderen

Hoe je moet weven :

Knip een rechthoek uit een stevig stuk karton. Zet boven- en onderaan het stuk karton een lijn. Neem de liniaal en zet na elke cm een klein streepje. Hier knip je het karton voorzichtig in. Neem een draad en span de draad op het karton. De losse draad zet je op de achterkant vast met een stukje tape. Het weven kan beginnen. Kies een leuke kleur en rijg de draad met de stopnaald heen en terug. Kies vrolijke kleuren en ga net zolang door totdat je bijna onderaan bent.

diy, weven doe je zo, doe het zelf, weven leren, leren weven met kinderen

Kinderen van boven de 6 jaar kunnen dit prima rijgen.

Knip de spandraadjes boven- en onderin los en knoop ze (niet al te strak) vast. Rijg de losse draadjes met de stopnaald weg en klaar is je boekenlegger of placemat!

Have fun! Wimke

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.