By 14 november 2013 Read More →

DIY glazen huis

Al zolang als ik me kan herinneren heb ik een huizentic.

Toen ik klein was bouwde ik hele straten van lego, wat later wilde ik architect worden. En nog weer later werd ik beëdigd tot makelaar en verkocht, kocht en taxeerde ik het ene huis na het andere.

Ook in mijn interieur zie je mijn liefde voor de simpele huisjesvorm terugkomen. Zweedse houten huisjes, stenen huisjes voor een kaars, een lamphuisje en KLM huisjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ze staan dus ook overal. Sinds kort heb ik ook een glazen huisje aan mijn collectie toegevoegd. Helemaal zelf gemaakt. In een minuut of twee.

Helemaal mijn ding dus. Een snelle do it yourself in de vorm van een huis !

upcycling cd's become glass house #DIY #recycle www.moodkids.nl

Dit heb je nodig voor een glazen huis

  • Lijmpistool met vulling
  • 2 oude CD doosjes (zonder zwarte rand)
  • 3 onderkanten van oude CD doosjes
  • touwtje

Zo maak je zelf een glazen huisje

Haal het binnenwerk uit de oude cd hoesjes. Lijm de twee oude CD doosjes haaks vast op een van de onderkanten. Let er hierbij op dat je de kant met de gaatjes als dak gebruikt. Je huisje begint al vorm te krijgen, want je hebt nu de bodem, twee zijkanten en het dak dat open kan gemaakt.

Lijm de twee overige onderkanten tussen of op de doosjes vast, zodat je huisje 4 zijkanten heeft. Het dak van je huis kun je sluiten door een touwtje aan weerszijden te knopen.

Klaar is je eigen glazen huis!

TIP: Heel snel werken, de lijm uit je lijmpistool droogt razend snel!

upcycling cd's become glass house #DIY #recycle www.moodkids.nl

Upcycling afval wordt Design – Evy Puelinckx

Bovenstaande do-it-yourself maakte ik direct na het lezen van dit boek. Wat een bron van inspiratie! In dit verrassende creatieve doeboek  toont Evy op geniale wijze hoe je veel oude spullen een nieuw leven kunt geven.  Van oude majootjes maak je een hangmat, vele krukjes vormen samen een zitbank, waxinelichtjes (de houdertjes) tover je om tot servetringen, snelbinders hang je aan de muur en worden een wandrek en je oude leren jas wordt een stijlvol plaid voor op de bank.

Na het lezen van dit boek staat weggooien niet meer in jouw woordenboek.

INFO en online bestellen: Upcycling Afval wordt Design

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.