By 13 oktober 2013 Read More →

Maak je eigen flipboekje

Ontwerpen is geweldig. Animatie is magisch. Je kunt iets in beweging laten komen dat anders stilstaat. En om iets te laten leven dat je ontwerpt hoef je echt niet altijd een computer te hebben. Je kunt bijvoorbeeld een flipboekje maken.

zo maak je zelf een flipboekje

Zelf een flipboekje maken

Maak het Olmoost flipboekje (download je flipboekje) en probeer daarna een flipboekje te maken met je eigen tekening. Dat mag heel simpel zijn.

Begin met op een stevig vel papier 10 rechthoekjes te tekenen van dezelfde maat en nummer ze.

Je kunt nu bijvoorbeeld een bal laten rollen: teken een balletje in het eerste rechthoekje in de rechteronderhoek. Teken nu in elk rechthoekje dezelfde bal, maar steeds een stukje verder naar links tot het in het tiende rechthoekje in de linkeronderhoek ligt. Knip nu alle rechthoekjes uit en zet je boekje op dezelfde manier in elkaar als het Olmoost flipboekje.

Je kunt je flipboekje natuurlijk zoveel bladzijdes geven als je wilt. En je kunt laten leven wat je wilt. Laat sterretjes twinkelen door op elke bladzijde het sterretje ergens anders te tekenen of bloemen groeien door op elke bladzijde een bloemetje iets groter te tekenen.

Dit flipboekje werd gemaakt door Merike van Olmoost

www.olmoost.nl

www.olmoost.me

www.facebook.com/Olmoost

www.twitter.com/0lmoost

een flipboekje maak je zo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY, Papier

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>