By 30 september 2013 Read More →

DIY voor kinderen : vissenkom vol vilten visjes

Sanne wil het liefst een hele horde huisdieren. Ik wat minder. Nu had ze om een vis gevraagd. “Leuk, een vissenkom in mijn kamer!”. En aangezien ik al voorzie wie er straks zorgt voor een schone kom en voer, heb ik een erg gebruiksvriendelijke vis voor haar.

Werken met vilt is makkelijker dan je denkt. Je knipt simpel een leuk figuur uit, het borduurt heerlijk en eenvoudig.

vissen maken van vilt #diy #kinderen

Wat heb je nodig voor een leuke vissenkom met vilten visjes:

 • Een vissenkom
 • Verschillende stukken gekleurd vilt (in je voorraad, en anders de hobbywinkel)
 • Borduurgaren in verschillende kleuren
 • Schaar
 • Spelden
 • Lijm (ik lijm de oogjes er uiteindelijk op met Tacky Glue / stoflijm).
 • Sateprikkers, die gebuik ik om de visjes aan te laten hangen

vissen maken van vilt #diy #kinderen

Hoe maak je ze?

 1. Knip verschillende vissen uit vilt. Je hebt elke keer 2 identieke stukken nodig om aan elkaar te naaien (met de hand). Ik heb ook een soort zeewier / plantje gemaakt en een octopus
 2. Om identieke stukken vilt te knippen, speldt ik het al uitgeknipte deel even op een stuk vilt, om dat vervolgens langs de randen uit te knippen.
 3. Daarna borduur je met de festonsteek de randen aan elkaar. Ik gebruik graag een contrasterende of iets fellere kleur dan het vilt.
 4. Laat een stukje open, zodat je hier en daar wat op kunt vullen.
 5. De oogjes knip je door een rondje wit, rondje zwart en halve rondjes van de kleur van het ‘lijfje’ van je vis/octopus/dier J. Het zwarte rondje plak je op het witte rondje. Het halve rondje in kleur is het ooglid. Die borduur je met een simpele rijgsteek langs het randje van het witte oog. Daarna kun je het oogje op het diertje plakken
 6. Een mondje knip ik simpelweg uit een klein stukje roze vilt en plak ik op.
 7. Je kunt de visjes op stokjes zetten en met lijm in de vissenkom vastzetten.  Omdat Sanne (en vast ook wel Ruben) er graag mee spelen, heb ik losse onderdelen ervan gemaakt. Een stukje borduurgaren door het visje, lusje om een sateprikker en je kunt het zo simpel op de vissenkom laten rusten.

Vissen maar!

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Revlie heeft een passie voor mixed media, haakt graag (en schrijft dan ook nog zelf patronen) en probeert nog wel eens wat met de naaimachine.