By 29 juli 2013 Read More →

Boo-kmarks ; DIY vilten boekenleggers

Op de een of andere manier raken wij altijd de “gewone papieren” boekenleggers kwijt. Met gevouwen hoekjes als gevolg. Tijd voor leuke & makkelijk te maken vilten boekenleggers. Ik heb schattige monstertjes gemaakt: “boo-kmarks”! 
Je kunt ze gewoon met de hand borduren, in 1 avondje ben je klaar. Maar als je t jezelf nog makkelijker wilt maken dan is Tacky glue je beste vriend ;).

how to make bookmarkers out of felt #diy ; boekenlegger van vilt maken #zelfmaker

Dit heb je nodig: 

 • lapjes vilt (wat langer stuk voor de boekenlegger zelf, voor het monstertje heb je wat restjes nodig) 
 • borduurgaren
 • potlood
 • borduurnaald
 • poppenvulsel (niet perse, je kunt het vilten monstertje ook ‘plat’ houden)
 • tacky glue (als je niet met de hand wilt borduren)

how to make bookmarkers out of felt #diy ; boekenlegger van vilt maken #zelfmaker

Zo maak je zelf een BOO-KMARK boekenlegger van vilt

 1. Knip een ‘boekenlegger” uit 1 lapje vilt. Mijn boekenleggers zijn ca. 6 cm breed bij 19,5 cm lang. Knip voor elke boekenlegger een ‘voorkant’ en een ‘achterkant’. Beiden hetzelfde. Maar omdat je op 1 iets gaat borduren, kun je met de ander de achterkant mooi wegwerken :).
 2. Borduur bijvoorbeeld de naam van je kind (of van jezelf!) op de voorkant. Ik schrijf dan lichtjes met potlood de naam en borduur daar overheen. Je kunt ook een uitwasbare pen gebruiken als je dat fijner vindt.
 3. Leg de 2 boekenleggers op elkaar en naai ze aan elkaar vast met de ‘festonsteek’, ook wel ‘dekensteek’.
 4. Knip de monstertjes uit wat restanten vilt (let op: 1 voorkant & 1 achterkant knippen). Knip simpele vormen zoals een rondje, vierkantje als ‘hoofdje’. Je hoeft het jezelf niet moeilijk te maken! Wat witte scherpe tanden, eventueel een mondje, of borduur deze. Een wit / gekleurd / zwart rondje voor het oogje. Het andere oogje krijgt een kruisje geborduurd.
 5. Je kunt ook nog handjes knippen die dan leuk over de bladzijde ‘hangen’ als de boekenlegger in het boek zit.
 6. Naai het monstertje aan elkaar met bijvoorbeeld een festonsteek, maar je kunt natuurlijk ook andere leuke steken gebruiken. Als laatste naai de handjes en het hoofdje bovenaan de boekenlegger, en tada! je BOO-kmark is geboren 🙂

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Doeboeken, DIY

Auteur:

Revlie heeft een passie voor mixed media, haakt graag (en schrijft dan ook nog zelf patronen) en probeert nog wel eens wat met de naaimachine.