By 16 juli 2013 Read More →

DIY Bloemenketting feestje

Mijn kleine grote meisje is 4 geworden en omdat het bijna zomervakantie is mocht ze nog niet naar school…om haar toch een feestelijke dag te bezorgen heb ik haar dikste vriendinnen uitgenodigd om samen haar feestje te vieren. Gelukkig is mijn meisje een echt meisje en haar vriendinnen ook;) Ik ben kettingen met ze gaan maken die ze zelf helemaal konden samenstellen én rijgen natuurlijk. Met een beetje hulp van mij zijn ze super mooi geworden en ze waren er heel erg trots op. 

Ga ook lekker met je meisjes aan tafel en maak er net als wij een feest van!

bloemen ketting maken #diy

Benodigdheden:

 • Lapjes Vilt in verschillende felle vrolijke kleurtjes
 • Gekleurd dik draad of dun koord
 • Lintjes
 • Belletjes en evt. andere hangertjes
 • Kraaltjes
 • Schaar
 • Textiellijm
 • Een paar super gezellige meisjes

bloemen ketting maken #diy

Hoe ga je te werk:

 1. Knip bloemen van dezelfde of verschillende formaten uit het vilt. Als je op google zoekt naar afbeeldingen van bloemen kom je vanzelf een goed sjabloon tegen wat je kan uitprinten, uitknippen en kan overtrekken op het vilt om een mooie bloem te krijgen.
 2. Gebruik van wat je overhebt van het vit voor kleine cirkeltjes die je straks nodig hebt om als hart van de bloemen te gebruiken (zie vb op de foto)
 3. Je kan uit geel vilt ook zelf rondjes knippen en uit groen blaadjes om erbij te doen.
 4. Knip kleine sneetjes in de bloemen zodat kleine meisjes zelf de draad erdoorheen kunnen doen of help ze met een dikke naald. Maak de draad niet te dun want daar kunnen kleine vingertjes niet goed mee werken.
 5. Laat ze zelf de kleuren bloemen uitzoeken en rijgen en doe er voor de verandering een strikje of belletje oid tussen.
 6. Je kan met lint ook een armbandje of sleutelhanger maken natuurlijk.
 7. Heb vooral veel plezier!

Vind jij dat groene jurkje met roze-gele strik ook zo gezellig? Kijk dan eens op www.binnenstebuites.nl daar kun je veel meer van mijn creaties vinden om jouw mooie meisje nog mooier te maken!  

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>