By 2 juli 2013 Read More →

DIY zomersjaaltje

Ik heb een hekel aan petten of hoeden in de zomervakantie, temeer omdat ze teveel plek innemen of nooit op plaats van bestemming aankomen in de vorm waarin ik ze kocht of niet echt flatteus zijn;) En we willen op het strand natuurlijk nog best leuk voor de dag komen, zonder een zonnesteek op te lopen of te verbranden.  En ik draag dus altijd sjaaltjes. Nu heb ik er eentje gemaakt die bij elke bikini past en ook nog leuke hippe kleurtjes heeft. Ik kom de zomer wel door! En ik ga er zeker ook eentje voor mijn kleine meisje maken.

zomersjaal om zelf te maken #diy

Benodigdheden:

 • 2 stoffen die bij je bikini’s passen
 • Schaar
 • Naaimachine
 • Draad
 • Meetlint

zomersjaal om zelf te maken #diy

Hoe ga je te werk:

 1. Meet 2 repen stof van ongeveer 11 cm breed en 1 meter lang
 2. Leg de 2 lappen op elkaar en vouw ze dubbel
 3. Knip dan (tegelijk van beide kanten) punten aan het uiteinde
 4. Naai de lappen (met de goeie kant aan de binnenkant) tegen elkaar rondom, let op laat een opening aan een van de lange kanten open waardoor je hem straks binnenstebuiten haalt.
 5. Haal de sjaal binnenstebuiten zodat de goede kanten van de stof goed zitten.
 6. Naai de sjaal dan weer rondom helemaal af, zodat ook de opening weer dicht is.
 7. Je sjaaltje is klaar! Kijk voor meer leuke dingen die je ook allemaal aan 2 kanten kunt gebruiken eens op www.binnenstebuites.nl misschien zit er wel een rokje of jurkje bij in dezelfde stoffen als waarmee ik het sjaaltje maakte? Combineer jij deze zomer weer leuk met je dochter.
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Fashion, Trend, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>