By 1 juli 2013 Read More →

In je hemd staan

Het saaie weer van de afgelopen heeft er voor gezorgd dat ik meer achter de naaimachine zat. Zo ook van de week. Bij een bezoekje aan een grote textielsuper kwam ik een schattig meisjeshemd met bloemetjes tegen. Het soort dat ik destijds voor mijn nu grote dochter kocht toen ze ook schattig en klein was:)

Van het hemdje heb ik binnen een half uur een hemdjurkje gemaakt. Een gerimpeld strookrand met een mooi kantje en je hebt een geweldig zomers jurkje. Ook zelf maken? Ga dan snel naar het stappenplan.

van hemd naar jurk #diy #zelfmaken

Benodigdheden

  1. hemdje (Zeeman, Hema)
  2. stukje stof voor de strook
  3. garen, schaar, naaimachine
  4. kant (bijvoorbeeld van de lappenmarkt of van stofenzo)

van hemd naar jurk #diy #zelfmaken

Stap 1

Knip circa 10 cm vanaf de onderkant van het hemdje af. Op deze manier krijg je de bovenlijf van de jurk.

Stap 2

Knip van de stof een strook van ongeveer 20 cm lang en 1,5 maal de breedte van de wijdte van het hemdje. Je kunt het ook 2 maal de breedte doen, dan wordt de onderkant van de jurk wat wijder. Of houdt het simpel en knip de strook in de gelijke breedte van de onderkant van de jurk. Dan heb je een rechte onderkant. Je kunt hierbij stap 3 dan overslaan.

Stap 3

Rimpel de bovenkant van de strook (de lange kant). Dit doe je door je naaimachine op de breedste stiksteek te zetten en ongeveer 0.6 – 0,8 cm vanaf de kant te stikken. Zorg ervoor dat je zowel aan het begin als aan het einde van het stiksel een lange draad overhoudt. De draden gebruik je door voorzichtig aan te trekken. Op deze manier krijg je een gerimpelde rand. Maak hem zo breed als de onderkant van het bovenlijfje.

Stap 4

Stik de korte zijden vast en zigzag deze samen.

Stap 5

Leg de gerimpelde strook op de onderkant van het bovenlijfje (goede kanten van de stof op elkaar) en stik met een gewone stiksteek de panden op elkaar. Zorg ervoor dat je onder de brede stiksteek naait.

Zigzag de naad.

Stap 6

Leg het kant met de goede kant op de goede kant van de strook. Stik 1 cm vanaf de kant door. Vouw het kant om en stik smal door zodat het kant niet terugklapt.

Klaar om zomer te vieren!

Liefs en veel naaiplezier,

Hydi van stof enzo 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Fashion, Trend, DIY

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.