By 15 juni 2013 Read More →

Happy Plants – zo eenvoudig is tekenen met een porselein stift

Ik zal het maar meteen eerlijk toegeven. Mijn vingers zijn niet zo groen als ze er soms uitzien. Ik heb een moestuin en plant ook plantjes in de gewone tuin, dat gaat me allemaal best goed af. Maar planten binnenshuis? Dat gaat hier gewoon niet zo goed.

Of dat aan een gebrek aan licht ligt of aan mijn bewateringscapaciteiten laat ik maar even in het midden… Toch houd ik ontzettend van groen in huis. Een mooi plantje voor in de vensterbank of op de kinderkamer staat gewoon ontzettend gezellig vind ik. Keer op keer probeer ik iets creatiefs te bedenken, zodat de plantjes er niet zo snel treurig uitzien. Dit keer werden het do-it-yourself Happy Plants !

porselein tekenen voor kinderen

Je maakt de Happy Plants heel eenvoudig zelf door met een porseleinstift een gezichtje op een beker (hema) te tekenen. Rustig drie dagen laten drogen en vullen met een vetplantje als haardos.

Ach, en mochten ook deze vetplantjes het hier niet overleven, dan doen de Happy Plants het vast ook prima als Happy Coffee of Happy Vase.

TIP: De porseleininkt is nog gemakkelijk weg te vegen als je een foutje hebt gemaakt. Gewoon beginnen dus en pas als je tevreden bent rustig laten drogen!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.