By 30 mei 2013 Read More →

Maak het zelf Kinderbibliotheek

Mijn kinderen zijn dol op prentenboeken. En ik eerlijk gezegd ook. De illustraties zijn veelal prachtig en vertellen het verhaal soms al zonder dat je maar één woord hoeft voor te lezen. De meeste kinderboeken hebben ook nog eens zo’n prachtige voorkant dat je ze zo zou willen inlijsten. Zonde om ze in een kast te schuiven, dan zie je enkel de rug. Gelukkig vond ik daar een fijne oplossing voor.

kinderbibliotheek zelf maken

Deze kinderbibliotheek van het blog A Merry Mishap is een mooie manier om de fraaiste kinderboeken op te bergen en tentoon te stellen. Het lezen van kinderen wordt enorm gestimuleerd doordat ze de prenten steeds blijven zien. Na een tijdje wissel je de collectie en heb jij weer een hele andere look voor de kinderkamer en heeft je kind weer genoeg keuze uit ‘nieuwe’ boeken.

Do It Yourself : Je maakt deze kinderbibliotheek heel eenvoudig zelf door een aantal IKEA RIBBA lijst houders boven elkaar te bevestigen aan de muur. Boeken er op en klaar ben je!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.