Zelf een eierdop en servetring maken

Het is bijna Pasen en dus weer gezellig met de hele familie aan tafel! Mocht het weer dan wellicht nog niet zo vrolijk zijn…binnen kunnen we het in ieder geval fleurig genoeg maken.  Met frisse felle kleuren maken we de tafel lekker gezellig dit jaar. En hoe leuk is het om naast het schilderen van de eitjes (die bij mij nu nog wit waren) ook samen servetringen en eierdopjes te maken. Want van die laatste hadden wij er in ieder geval nog niet genoeg voor de hele familie;)

easter #diy eierdop en servetring

Benodigdheden:

 • Schaar en evt. stanleymes
 • Textiellijm of goede lijm die alles plakt
 • Rolletjes wc papier (uit eentje haal je 2 ringen)
 • Stukjes felle vrolijk gekleurde stoffen ik heb groene fluor genomen (ongeveer 15 x 6 cm per ring)
 • Stukje kant (14 x 4,5cm per ring)
 • Stukje fel gekleurd lint (35 cm per ring)

Hoe ga je te werk:

 1. Snij (of knip) de wc rollen door het midden
 2. Knip lapjes stof van 15 x 6cm en plak het  om de wc-rol en vouw over de randen naar binnen. Plak dit goed vast dat het niet loslaat.
 3. Knip vervolgend het kant in stukjes van 14 x 4,5cm en plak dit over de stof. Je hoeft het niet naar binnen te plakken maar kan het ook gewoon netjes afknippen op de randen.
 4. Maak nu met het lint een mooi strikje om de rol en je servetring of eierdop is af.
 5. Varieer met verschillende kleuren lint en stof om je tafel extra kleurig te maken!
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Cielekes grootste inspiratiebron zijn haar kinderen die denken dat mama alles kan maken. Haar uitdaging is dat waar te maken en tot nu toe lukt dat nog altijd. Cielekes motto: Geef je fantasie de ruimte en alles is echt mogelijk! Denk niet dat je iets niet kan, ga het gewoon doen.