By 17 maart 2013 Read More →

Doe het zelf cadeautje

Voorbereiding! 

Zoek stof uit (voor een kussenhoes van 50 x 50 heb je één keer 50 x 50 nodig, en 2 maal 35 x 50 wanneer je het als sloopmodel maakt, anders heb je een rits nodig). Verder een applicatie, kan van alles zijn, hier hebben we een oude achterzak van een spijkerbroek gebruikt, maar je kunt ook denken aan een uit stof geknipt figuur of letter, een kant-en-klaar opstrijk applicatie of wat dan ook. Verder spelden, meetlint, stofschaar, garen, een lint voor de afwerking van de achterzijde van 50 cm lang en een naaimachine. En, voor de personal touch, om het helemaal af te maken een naamlint van Nominette!

nominette zelf gepersonaliseerde kussens maken

Zo ga je te werk!

Stap.1: Knip de panden uit, zoom de achterpanden beide aan de korte zijde om.

Stap.2: Appliceer de voorzijde, en gebruik het naamlint daarbij. Hier hebben we het tussen de applicatie genaaid.

Stap.3: Naai het lint (hier hebben we een elastisch band gebruikt, maar dat hoeft niet) langs één achterpand.

Stap.4: Naai het voorpand aan de achterpanden, waarbij de achterpanden elkaar deels overlappen. Eerste even spelden, en binnenstebuiten op elkaar naaien, en voor een echt “prof” effect nog een naamlintje meenaaien in de zoom.

Stap.5: Omdraaien!

Klaar!

nominette zelf gepersonaliseerde kussens maken

TIP: De naamlintjes, voor de personal touch, zijn online te maken en bestellen bij Nominette !

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>