By 15 februari 2013 Read More →

Inkt word een tekentalent!

Is jouw kind ook zo dol op tekenen en schilderen? Of geniet je net als ik enorm van kunst, of mooie prentenboeken? Dan moet je echt de boeken van Ceciel de Bie eens bekijken, er gaat een wereld voor je open!  In het boek Inkt legt ze uit wat een illustrator precies doet. Ze gaat  op bezoek bij een aantal bekende nederlandse illustratoren zoals  Thé Tjong-Khing en Alice Hoogstad. Zij laten je zien hoe je bijvoorbeeld dieren tekent, of een strip maakt.  En wat is er leuker dan leren van  je eigen helden? De opdrachten in het boek zetten je kind lekker aan het werk om bijvoorbeeld onzichtbare inkt te maken.

Mijn kinderen zijn nog veel te jong voor dit boek, ik wilde het dan ook heel graag hebben voor mezelf. Want ik wist wel dat veel illustratoren werken met inkt, maar eigenlijk had ik geen idee wat dat precies inhoud. Tekenen ze de zwarte lijnen met inkt, ok kleuren ze er ook mee in? En als je gewoon een stift gebruikt, die is toch ook gevuld met inkt? Pas sinds ik dit boek heb gelezen snap ik een beetje hoe het werkt en wat er mogelijk is. En sindsdien geniet ik nog meer van al die mooie illustraties.  En weet je wat ook zo fijn is  is van dit boek? Alle zeven illustratoren laten hun werkplek zien, en dat is toch de leukste plek in huis om binnen te mogen gluren?

Verf is het vervolg op Inkt en in dit boek leer je meer over een aantal bekende schilders, maar ook over  het materiaal verf. Ook hier staan weer veel leuke opdrachten in. De boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of negen.

Inkt word een tekentalent

INFO & online bestellenInkt Word een tekentalent! Verf: Word een schildertalent! – Ceciel de Bie – Uitgeverij Ploegsma

Hieronder vind je nog een aantal andere tekenboeken voor kinderen die wij aanraden, als je er op klikt kun je de recensie lezen die wij er over schreven:

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>