By 1 februari 2013 Read More →

Ik doe het lekker toch

Als moeder van een lekker eigenwijs jongetje kreeg ik een grote glimlach op m’n gezicht bij het lezen van dit prentenboek. Als Kleine Leeuw ’s ochtends wakker wordt voelt hij zich een echte grote leeuw. En grote leeuwen hoeven niet naar hun moeder te luisteren.  Dus hij rent in z’n pyjamabroek het huis uit en doet de hele dag precies dat wat niet mag. Maar mamaleeuw is ook niet gek, en maakt handig gebruik van Kleine Leeuw z’n rebellie.

De paginagrote tekeningen hebben iets abstracts en zijn overzichtelijk genoeg voor peuters en kleuters. Herkenbaar zijn de aandoenlijk stoere Kleine Leeuw en zijn vriendjes. Een paar leuke, steeds terugkerende details, zoals de mieren en de kameon, zorgen ervoor dat er op elke pagina iets te zoeken en aan te wijzen is.

Peuters en kleuters zullen genieten van dit stoute leeuwtje dat zomaar tegen zijn moeder in gaat. En als ouder kan je alleen maar vertederd zijn om dit kleine leeuwtje dat zo schattig niet eens door heeft dat hij voor d gek wordt gehouden.

‘Ik doe het lekker toch!’ is het nieuwste boek van Milja Praagman, die ook ‘Nog 100 nachtjes slapen’, schreef. Dat laaste boek is uitgeroepen tot het Prentenboek van het Jaar 2013 en is tijdens de Nationale Voorleesdagen van 23 januari tot en met 2 februari in een speciale mini-uitgave met DVD voor 5 euro.

ik doe het lekker toch kinderboek

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>