By 28 december 2012 Read More →

Kunst (en) Makers – Juf Marit

Tijdens het lezen van dit boek kreeg ik meteen zo’n zin om m’n schilderspullen van zolder te halen! Het is een boek om kinderen te inspireren om creatief aan de slag te gaan.

kunst (-en) makers kinderboekentip op www.moodkids.nl

Het viel de schrijfster van dit boek op dat de tekeningen die haar zoon van school mee naar huis nam vaak verkreukeld en verscheurd in z’n tas gepropt zaten. Ze waren niet af en getekend op dun papier, en zelf was hij er ook totaal niet enthousiast over. Jammer, vond deze handwerkjuf, dat zou toch heel anders kunnen? In haar lessen begon ze haar leerlingen te vertellen over kunstenaars, hun leven,  inspiratie en manier van werken.

Daarna mochten de kinderen het zelf proberen, met goede materialen en aan de hand van paar eenvoudige basistechnieken die ze uitlegde. Er ontstonden prachtige kunstwerken en de kinderen waren zelf nog het meest verbaast dat ze dat konden.

Met dit mooi vormgegeven boek maakt juf Marit het mogelijk om dit ook thuis met je kinderen te doen. Weet je zelf ook niet precies wie Amedeo Modigliani was? Geeft niet, over alle twintig moderne kunstenaars wordt eerst wat verteld, waarna een lijstje schildersbenodigheden en een aantal tips volgt. Ieder hoofdstuk eindigd met een afbeelding, waarop zo’n kinderkunstwerk te zien is in een hip vormgegeven woonkamer. En wat let je om zelf ook even mee te doen?

INFO en online bestellen 

Het boek Kunst (en) Makers van Juf Marit is onder andere te koop via uitgeverij Clavis.

ISBN: 9789044817379

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Doeboeken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>