By 28 december 2012 Read More →

Agenda’s en weekplanners

Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe agenda.

Niet alleen voor volwassenen is een goed overzicht in je week handig. Ook voor kinderen is het fijn als je dag en week een beetje voorspelbaar zijn.

Hier in de Jura gaan bijvoorbeeld niet alle kinderen hele dagen naar school. De kleine kleuters gaan halve dagen, de grote gaan 2 hele dagen en 3 halve… De 1e klas basisschool start op zijn beurt weer met halve dagen en elke dag een berg huiswerk…

Wel zo fijn als je weet waar je aan toe bent als je ’s ochtends je bed uit stapt. Juist ook voor kinderen. En voor ouders is het een stuk eenvoudiger om afspraken te maken met je kind.

gezinsplanner, familieagenda, familieplanner op www.moodkids.nl

Isis heeft thuis een magnetische weekplanner van Gezinnig. Met voorgedrukte magneetjes voor bijvoorbeeld overblijven en zwemles, maar ook blanco magneetjes. Het werkt super en heeft haar een stukje zelfstandigheid over haar eigen tijd gegeven. Ook praktisch: door de pictogrammen is de planner ook geschikt als je kind nog niet kan lezen.

Dat is de iPad-app Week Planner for Kids – Novitura ook. Het idee is hetzelfde: de dagen van de week hebben hun eigen kleur en de activiteiten hebben een pictogram.

Zelf maken kan natuurlijk ook, hier vindt je inspiratie voor de indeling en gratis schema’s -in het Nederlands- om te printen.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>