By 18 december 2012 Read More →

Lichtje van blik

In de winter kunnen we wel wat extra lichtpuntjes gebruiken in huis. Dit lichtje van blik is goedkoop, snel te maken en erg stijlvol. Je kunt ze evt. ook nog schilderen met matte verf of schoolbord verf, maar eerlijk gezegd zijn ze zo ook al mooi genoeg.

De afbeelding spreekt voor zich, maar mocht je nog wat extra hulp nodig hebben dan staat eronder nog een stappenplan hoe je zelf een lantaarn maakt uit een conservenblik.

how to make a latern out of a tin can #diy from www.moodkids.com - zelfmaak idee conservenblik wordt lantaarn #diy op www.moodkids.nl

Nodig:

    • Conservenblik
    • water
    • vriezer (of vrieskou buiten)
    • priem of spijker
    • hamer

Zo ga je te werk:

Vul je conservenblik met water tot net iets onder de rand, zet het gevulde blik een tijdje in de vriezer (of buiten) totdat de inhoud bevroren is. Pak de priem of spijker en de hamer en timmeren maar! Omdat de inhoud bevroren is kun je kleine of grotere gaatjes maken zonder dat je blik indeukt.

Je kunt als je dat gemakkelijker vindt eerst met strift een patroon tekenen op het blik en langs dat patroon gaatjes prikken.

TIP: een etiket van een conserven blik haal je snel en eenvoudig van het blik door het lege blik te vullen met kokend water, je etiket komt dan direct los zonder dat er lijmresten achterblijven.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.