By 5 november 2012 Read More →

Streepje voor streepje

We moeten er toch echt aan geloven; de herfst is volop aan de gang. Met bijbehorende kou, maar ook prachtige herfsttinten. Deze periode is overigens ook fijn om ‘s avonds op de bank te gaan handwerken, zoals haken of breien. Een leuke sjaal bijvoorbeeld voor je zoon of dochter?

In deze do-it-yourselfi voor Moodkids heb ik mijn restjes wol verzameld, alle eindjes aan elkaar geknoopt en haken maar.

eenvoudig haakpatroon gestreepte sjaal

Werkbeschrijving

Nodig: restjes wol, knoop de eindjes aan elkaar en een haaknaald. Als je deze in een iets grotere maat neemt, dan wordt de sjaal soepel.

  • Stap 1

Zet 19 steken op een haak in elke steek een stokje. Voor beginnende haaksters: er zijn eindeloos veel filmpjes over haaksteken op Youtube te vinden. Probeer de eindjes zoveel mogelijk op de achterzijde van de sjaal te krijgen. Gaandeweg het haken zie je mooie strepen ontstaan.

  • Stap 2

Ga net zo lang door met haken totdat je vindt dat de sjaal lang genoeg is en hecht af. De losse eindjes aan de achterzijde werk je netjes af.

Nu is je kind klaar voor de kou!

 

Veel maakplezier, groetjes van Hydi Hoost, stof enzo

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.