By 21 september 2012 Read More →

Vlinders

Nu het nieuwe schooljaar is begonnen, hoort Isis bij de ‘grote’ kleuters. Of -zoals ze dat in haar klas noemen- de papillons. (de 1e klas zijn de rupsjes en over een jaartje vliegen ze uit naar de basisschool -wat hier een aparte stap in het onderwijssysteem is- vandaar :-))

origami vlinder vouwen uitleg

Om het vlindergevoel helemaal compleet te maken had de juf een verrassing: rupsen in de klas! Rupsen die echte vlinders worden onder toeziend oog van alle kleuters!!

Elke dag krijg ik een uitgebreid verslag van hoe het gaat met de rupsjes, of ze al bezig zijn met hun cocon en hoeveel ze al gegroeid zijn. Er worden vlinderkunstwerken gemaakt, vlinders geknutseld en heuze vlinder poezie voorgedragen:

Les papillons De vlinders

Un papillon bleu Een blauwe vlinder
Un papillon rouge Een rode vlinder
Un papillon tremble Een dwarrelende vlinder
Un papillon bouge Een bewegende vlinder
Un papillon rose Een roze vlinder
Qui vole et se pose Die vliegt en land
Un papillon d’or Een gouden vlinder
Qui tremble et s’endort Die dwarrelt en gaat slapen
(Pierre Gamarra)

Sinds het vlinderproject is ook het liedje wat Isis op de creche leerde toen we nog in Nederland woonden weer helemaal een hit. Het is een ontzettend lief en beeldend liedje over de cyclus van een vlinder. Hier (*klik*) kun je het luisteren & zien.

In Nederland kun je trouwens ook een vlinder-in-de-klas-pakket bestellen. Tot en met september, want dan wordt het te koud. Thuis er met je neus bovenop zitten kan ook met je eigen vlindertuin die je hier kunt bestellen.

EDIT: Beeld credits Go Origami + tutorial hoe je zelf een vlinger vouwt

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Inspiratie, Trend, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>