By 20 september 2012 Read More →

Budget Friendly : Doehetzelf stof bedrukken

Kunnen je dat ene kussen waar je al zo lang naar op zoek bent echt niet vinden? Of wil jij iedere maand wel een andere print op de bank hebben liggen? Maak het dan lekker zelf! Creëer precies de juiste look en bedruk je eigen textiel. Gebruik het vervolgens overal waar jouw huis wel een beetje meer karakter kan gebruiken. 

diy budget friendly textiel bedrukken

Je hebt nodig:

  • ongebleekt katoen
  • textiel transfer papier
  • een afbeelding, tekening of foto die je leuk vind (liefst groot formaat)
  • strijkijzer
  • naaimachine

Zo bedruk je je eigen stof:

Je print de afbeelding uit op het transfer papier (gebruiksaanwijzing staat op de verpakking) als je tekst gebruikt, denk er dan aan het in spiegelbeeld te printen! Strijk het transferpapier met je afbeelding op het katoen en je hebt een leuke lap stof voor vele doeleinden.

diy budget friendly textiel bedrukken

Stappenplan kussen:

Naai twee langwerpige rechthoeken met de verkeerde kanten op elkaar, 1 kant open laten en vullen, daarna de open kant dicht naaien met een contrasterende kleur (zigzag steek) met een schroef.

TIP: Je kunt een afbeelding of patroon eenvoudig groter maken door de afbeelding te halveren en er dan een setje van maken zoals ik deed bij het olifantenkussen.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>