By 10 september 2012 Read More →

Jeans jack DIY

Jeans! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Jeans past eigenlijk overal wel bij, op of onder. Dus als ik tussen alle aanbiedingen voor een euro een jeans jackje bij de Hema zie liggen, gris ik dat natuurlijk snel mee. Ook al hebben we soortgelijke jackjes genoeg in huis.

Dit soort koopjes geef ik graag een snelle make-over. (Als het mis gaat heeft het me maar een euro gekost, dus dat durf ik nog wel aan ;-))

diy pimp up jeansjack tutorial neon

Benodigdheden:

  • Jeansjackje
  • Eyelets (hier vind je gekleurde eyelets) of ogen
  • Koord, lint of touw
  • Kralen
  • Schaar
  • Viltstift
  • Hamer
  • Gereedschap dat bij de ogen hoort

Zo ga je te werk:

Stippel met een viltstift een patroon (ik maakte een hart) op de achterkant van het jeansjack. Prik er met de punt van de schaar alvast kleine gaatjes in. Druk de eyelets er een voor een door en hamer ze vanaf de binnenzijde dicht met behulp van het gereedschap (niet te hard slaan dan vervormen de oogjes!). Rijg je koord, lint of touw er doorheen en versier de uiteinden met een kraal.

diy pimp up jeansjack tutorial neon

WEETJE: de eyelets zijn volgens mij eigenlijk bedoeld voor papier. Omdat ik geen ogen en schijven in huis had die je normaal voor stof gebruikt, probeerde ik het hiermee en dat gaat dus prima.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Fashion, Trend, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.