By 7 september 2012 Read More →

Kralen rijgen

Tijdens mijn studie werkte ik een zomervakantie lang op een camping in Frankrijk. Mijn doel: een goedkope vakantie en mijn Frans bijschaven. Als ik toen wat beter had opgelet, had ik mezelf nu een hoop gestuntel op het schoolplein – en twee cursussen Frans- bespaard… 🙂

Ik werkte in de kinderclub: knutselde, kleurde, bingode en hield een wekelijkse kinderdisco. De absolute favoriet (behalve dan die kinderdisco ;-)) was het bloemenarmbandje rijgen – une bracelet petites fleurs en perles de rocaille -.

bloemenketting tutorial met strijkkralen

Het patroon is simpel genoeg voor een 5-jarige en het resultaat is boeiend genoeg voor een 10 jarige.

  • rijg voor elke bloem 6 kralen aan je draad
  • haal de draad nog 1x door de eerste kraal (kraal 1) zodat de kralen een cirkel vormen
  • rijg het nu de kraal die het “hartje” van de bloem vormt (de kraal in een afwijkende kleur)
  • rijg de draad door de kraal die tegenover kraal 1 ligt (kraal 4)

Kralen, sluitingen en (elastisch-) draad zijn te koop bij o.a. Action, Tiger en Xenos, maar voor de beginnende kleuter lukt het ook heel goed met good old met strijkkralen.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Inspiratie, Trend, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>