By 31 augustus 2012 Read More →

Spiegeltje Rondreis

Spiegeltje Rondreis werd in 1964 gemaakt voor de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM). Later verscheen het in verzamelboeken van Annie M.G. Schmidt. Dit herontdekte verhaal, met illustraties van Fiep Westerdorp, verscheen recent in boekvorm.

spiegeltje rondreis, boekentip, kinderboekrecensie

“Opaatje en Omaatje hebben kleinkinderen over de hele wereld. Gelukkig hebben ze ook een magische Spiegel waarin ze al die kleinkinderen steeds kunnen zien. Daardoor weten ze het ook meteen als er kattenkwaad wordt uitgehaald. En daar hebben de kleinkinderen op een dag genoeg van…”

Zou Annie M.G. Schidt in 1964 al het skypen hebben uitgevonden? Lijkt er bijna wel op toch? 🙂 

Dit boek sluit helemaal aan bij het thema Hallo Wereld van de Kinderboekenweek 2012 (3 t/m 14 oktober).

INFO: Spiegeltje Rondreis in online te koop via uitgeverij Querido Kinderboeken.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.