By 23 juli 2012 Read More →

Maak je eigen circustent

Wat is er nu leuker dan circusje spelen in een echte circustent?! Met een paar eenvoudige materialen heb je in één uur een circustent in huis. En wanneer de kids zijn uitgespeeld berg je hem ook zo weer op. Ook fijn!

circustent zelf maken en popcorn eten

Maak je eigen circustent:

Materiaal:
Hoela Hoep
Stof
Duct tape
Knopen
Touw
Klittenband
Schaar
Naaimachine of naald & draad (en heel veel geduld!)

Onderkant tent:
De hoeveelheid stof voor de onderkant van de tent is afhankelijk van de omtrek van je hoepel en de hoogte die je zelf bepaalt (download hier de werktekening). Knip de stof ter lengte van de omtrek en ter breedte van je hoogte. Plak de duct tape er op voor het circus effect en stik vast met een zigzagsteek. Voor de gordijnen naai je gekleurde stof aan de binnenkant. Knip 8 stukjes stof uit en bevestig ze aan de bovenzijde. Naai klittenband aan de binnenkant zodat de onderkant van de tent bevestigd kan worden aan de hoela hoep. Als alles klaar is naai je de bovenkant een stukje vast zodat je de gordijnen nog open kunt doen

Dak tent:

Knip 5 taartpunten stof uit die samen een cirkel vormen met een zelfde omtrek als je hoepel en laat de bovenkanten een stukje open (of als je genoeg stof hebt gewoon een cirkel). Bevestig duct tape voor het circus effect.

Tent opzetten:
Hang de hoela hoep op met touw, hang er de onderkant aan en zet het dak erop. Naai 4 knopen vast (2 buiten- en 2 binnenzijde) en open de gordijnen met een stukje touw.

Hang de circus poster op en wacht op je publiek!

zelf circustent maken

Meer mooie en originele speeltenten voor kinderen om zelf te maken of te kopen vind je hier.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>