By 29 juni 2012 Read More →

Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee

Wat een lief boek is dit! Door de titel verwachtte ik een aantal al eerder uitgegeven losse verhaaltjes opnieuw gebundeld rond het thema zomer, maar ik werd verrast. Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee gaat helemaal over de kleuters Noor en Roel, waar al eerder twee boeken over verschenen. Zij gaan op vakantie naar zee, en beleven daar allerlei kleuteravonturen. Ze bouwen zandkastelen, gaan vliegeren en strandjutten. Soms wordt het spannend, als Noor achter haar bal aan de zee in rent of Roel door de vlieger de lucht in wordt getrokken. Maar gelukkig zijn daar altijd papa en mama.

De illustraties van Tineke van der Stelt zijn al net zo herkenbaar en aandoenlijk. De verhaaltjes worden afgewisseld met leuke knutseltips, gedichtjes en weetjes en heeft zo soms iets ook iets weg van een vakantiedoeboek, een leuke aanvulling.

Al lezend herinner ik me weer hoe dat voelde als kind op vakantie. Hele dagen op het strand, het zand zit overal. Een keertje naar het dorp, waar je in de souvenirwinkel een prulletje mag uitkiezen. Nieuwe vriendinnetjes maken en zelf een ijsje gaan kopen. En het leek altijd eindeloos. Heerlijk toch!?

Als je met jonge kinderen op vakantie naar zee gaat is dit echt een heerlijk boek om mee te nemen en elke avond uit voor te lezen. 

Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee – Selma Noort & Tineke van der Stelt, is onder andere te koop bij uitgeverij Leopold

het grote voorleesboek van zomer zand en zee

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>