Stoere vakantie armband

Ik heb dat elk jaar voordat we op vakantie vertrekken: Waar zijn die naamplaatjes en die plastic naamarmbandjes nou weer?

Want het geeft toch een prettig gevoel als ze in een vreemd land op een vreemd strand ons telefoonnummer bij zich hebben. Dus maakte ik ze dit jaar, samen met mijn knullen maar even zelf. En ze vinden ze super stoer (hun vriendjes ook) dus 2 vliegen in een klap!

label naamarmband zelf maken

Benodigdheden:

  • Stukjes stof (liefst lekker fel of fluo-kleur) Tip: synthetische stoffen drogen snel als ze nat zijn dus die zou ik nemen voor de zomervakantie.
  • Fel garen
  • Textielstift
  • Naaimachine (of naald als je het met de hand wil doen)
  • Schaar
  • Drukknopen of klittenband

Hoe ga je te werk:

  1. Knip n stukje stof van ongeveer 16cm x 5cm (dit is voor jongens van de leeftijd 4 tot 6). Of meet de pols zodat je zeker weet hoe lang het stukje stof moet zijn.
  2. Schrijf op het stuk stof de naam van het kind en sowieso het telefoonnummer of hoeveel info je er zelf op zou willen zetten.
  3. Naai met siersteken in verschillende draadkleuren een paar keer rondom het lapje of kriskras door elkaar voor een stoer effect. Naai sowieso de randen even af met een zichzag zodat het stof niet gaat rafelen. Een beetje rafel is ook wel weer stoer hoor maar het zou zonde zijn als het bandje niet de hele vakantie mee gaat.
  4. Pers of sla de drukknopen aan weerskanten van het bandje met een tang of een hamer of naai hier een stukje klittenband op.

label naamarmband zelf maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Cielekes grootste inspiratiebron zijn haar kinderen die denken dat mama alles kan maken. Haar uitdaging is dat waar te maken en tot nu toe lukt dat nog altijd. Cielekes motto: Geef je fantasie de ruimte en alles is echt mogelijk! Denk niet dat je iets niet kan, ga het gewoon doen.