By 20 juni 2012 Read More →

TOP 10 kookboeken voor kinderen

Kinderen hebben fantasie en zijn creatief. En dat zijn de basis ingrediënten voor een nieuw lievelingsgerecht. Laat ze eens hun gang gaan in de keuken en ontdek (samen) het kooktalent van je kind. Jouw kleine masterchef in spe kan vast veel meer dan je denkt! Lekker experimenteren met ingrediënten en smaken, het komt de eetlust van je kind vast ten goede!

Hieronder een selectie van kinderkookboeken die wij erg mooi, leuk, geschikt of bijzonder vinden. Gewoon om je kind en jou een klein duwtje in de goede richting te geven, want verder kunnen ze het natuurlijk best wel zelf.

top 10 kookboeken, top 10 kinderkookboek, kookboek voor kinderen

  1. Geknipt voor de keuken – koken is knutselen met eten vindt schrijfster Fiona Rempt, dus zij bedacht een knutselkookboek
  2. Cool! Ik kook met papa – Dit mag in geen enkele keukenboekenkast ontbreken toch dames? Papa kookt (samen met de kids) wat fijn!
  3. Het grote Kluitman Kinderkookboek – lekkere gerechten stap voor stap uitgelegd
  4. Jakkie Jammie – Alleen de titel is al briljant natuurlijk, hoe je kids aan het eten krijgt en Jakkie eten Jamme wordt.
  5. De Zilveren Leper voor Kinderen – Minder dik maar niet minder lekker!
  6. Hoe overleef ik als Keukenprins(es)? – Zou je stiekem best een keukenprinses willen zijn, maar kun je nog geen eitje bakken? Dan is dit boek vanFrancine Oomen wat voor jou.
  7. Koken voor kleine sterren – De topkok gerechten zijn iets te moeilijk om kinderen zelf te laten maken. Maar de recepten uit dit boek zelf maken is ongetwijfeld een groter success dan je kinderen mee nemen naar een sterrenrestaurant.
  8. Kokkies! Het grote kinderkookboek Echte recepten voor echte kinderen want zelf gekookt smaakt nog lekkerder!
  9. Lekker opscheppen Samen koken met Karin, klik voor een recept uit Lekker Opscheppen.
  10. Pien’s Proefboek – Een tip van een van onze lezers en wat voor eentje!  Helaas niet meer te koop, mogelijk nog wel tweedehands als je goed zoekt.

Heb jij ook een kinderkookboeken tip die nog niet in onze TOP 10 Kinder Kookboeken staat? Deel hem dan onderaan deze post en share het bericht met je vrienden.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, Food, Kookboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.