By 15 juni 2012 Read More →

Vijf draken verslagen

Helden, iedereen heeft ze maar ook iedereen kan er een zijn. Ridders zijn helden, net als vikingen en brandweermannen. Maar ook je vader, moeder, grote broer, oma of zelfs je hond kan een held zijn. En jijzelf natuurlijk ook. Dat wordt wel duidelijk na het lezen van de honderdzeseenveertig (!) gedichten in deze bundel ‘over kleine en grote moed’.

‘Vijf draken verslagen’ is het vierde deel in de serie ‘Poeziespektakel’, waarvoor Ted van Lieshout de gedichten verzamelt. Het is een geweldig idee, deze serie. Zowel bekende als onbekende dichters en illustratoren krijgen de kans om hun werk te tonen. Op elke dubbele pagina worden een paar gedichten en een illustratie gecombineerd, wat betekenis toevoegt, maar er vooral ook heel mooi uit ziet. 

Eigenlijk is het een soort literair tijdschrift, want er zijn ook nog pagina’s met tips, mini-interviews en wetenswaardigheden. Je kan er in blijven bladeren, er staat zo veel moois in. In dit deel vind je bijvoorbeeld 146 gedichten van 78 dichters en 45 tekeningen van 25 illustratoren! Tussen de gedichten door vertellen zij over hun held Annie M.G. Schmidt, hun zelfbedachte woorden, hun superhelden en nog veel meer.

Gelukkig ben ik niet de enige die dit een mooi concept vindt; tijdens het schrijven van deze blogpost werd bekend dat ‘Vijf draken verslagen’ is bekroond met een Vlag en Wimpel. In augustus komt deel vijf uit, met als titel: Er zit een feest in mij.

Vijf draken verslagen Querido’s Poeziespektakel 4 is verzameld door Ted van Lieshout

vijf draken verslagen, poezie voor kinderen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>