By 1 juni 2012 Read More →

Joris Kabeltje

Joris Kabeltje boft, hij woont naast de televisiestudio waar zijn vader werkt en daar is altijd wat te beleven. Hij mag helpen met de decors, ontmoet beroemdheden, komt zelf op televisie en het tv-paardje Mikado mag bij hem logeren! Dat wil toch ieder kind wel?

Dat was in de jaren ’60, toen de verhaaltjes verschenen zo en daar is nog niks aan veranderd.

De 32 orginele, vrolijke verhaaltjes in dit boek zijn kort en op zichzelfstaand en daardoor heel geschikt om bijvoorbeeld voor te lezen voor het slapengaan. Maar de illustraties van Fiep Westendorp maken dit toch wel echt een bijzonder boek. Ze zijn niet zo bekend als haar andere werk, maar zo leuk! Een deel is nooit eerder in boekvorm verschenen. Sterker nog, toen de illustraties na haar overlijden werden gevonden was men verrast door het bestaan ervan. Toch zijn ze meteen vertrouwd en als je al vaker boeken met tekeningen van Fiep hebt gelezen zal je er veel in herkennen. Wat mij meteen opviel aan de afbeeldingen was de levendigheid en het uitbundige kleurgebruik. En dat is niet zo gek, want Joris Kabeltje was het eerste kinderboek dat Fiep in full-color mocht illustreren en je kunt zien dat ze zich daarmee heerlijk uitgeleefd heeft.

Een aantal van de verhaaltjes en tekeningen verschenen tussen 2004-2006 al in Bobo, dus wellicht komen ze je bekend voor.

De televisiewereld sprak in de jaren 60, toen de verhaaltjes voor het eerst verschenen in tijdschrift Eva en televisie nog nieuw was, natuurlijk tot de verbeelding en dat is eigenlijk niet veranderd. 

joris kabeltje, kinderboek

Joris Kabeltje van Mies Bouhuys en Fiep Westendorp koop je online bij uitgeverij Querido.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>