EK bandana

Of je nu van voetbal houdt of niet, in stijl komen we de komende voetbalmaand in ieder geval wel door.

Deze snelle, zelf te maken Oranje en Rood Wit Blauwe, supporters bandana is voor de niet-voetballiefhebber natuurlijk ook gewoon in andere kleuren te maken. Voor de echte Oranjefan zijn er bij Binnenstebuites Hollandse Glorie rokjes te krijgen. Niet getreurd als jouw land er niet tussen staat, Cieleke maakt rokjes op bestelling, gewoon even mailen dus!

ek kinderen DIY zelfmaker

Benodigdheden:

 • Oranje, blauwe, witte en rode stof
 • Naaimachine en rood garen
 • Schaar
 • Meetlint
 • Evt. rekenmachine
 • Tornmesje
 • Strijkijzer en strijkplank

Hoe ga je te werk:

 1. Knip uit de oranje lap stof een hoek met een zijkant van minimaal 53cm (voor kleine hoofdjes) 56 voor de wat grotere etc.
 2. Meet dan de lengte van de oranje 3hoek in het midden (zie vb) zodat je uit kan rekenen (deel dit getal door 3) hoeveel cm je rode-witte en blauwe baan moeten zijn. Let wel op dat je bij elke baan ongeveer 1 cm extra neemt voor het aan elkaar naaien.
 3. Leg de 3 banen aan elkaar en teken de schuine lijn af door hier de oranje lap onder te leggen. Leg de banen wel een cm op elkaar aan de zijde.
 4. Naai de 3 banen aan elkaar.
 5. Strijk de 3-kleur zodat hij makkelijker op de oranje lap te naaien is.
 6. Naai vervolgens de oranje en 3-kleur op elkaar. Let op laat een stukje open waardoor je de stof binnenstebuiten kan keren.
 7. Keer de stof binnenstebuiten
 8. Gebruik voor de hoekjes een tornmesje om deze netjes helemaal naar buiten te pulleken.
 9. Strijk hem even goed glad zodat het makkelijker te naaien is.

10.Naai de doek mooi dicht bij het open plekje en om het netjes te doen naai dan de hele 3-hoek even netjes aan de hele zijkant.

11.Je bandana, kapje en sjaaltjes zijn af!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Koningsdag, zelf maken, DIY

Auteur:

Cielekes grootste inspiratiebron zijn haar kinderen die denken dat mama alles kan maken. Haar uitdaging is dat waar te maken en tot nu toe lukt dat nog altijd. Cielekes motto: Geef je fantasie de ruimte en alles is echt mogelijk! Denk niet dat je iets niet kan, ga het gewoon doen.