By 25 mei 2012 Read More →

Tussen koppensnellers en krokodillen

Schrijfster Karien:“Als kind werd ik door mijn expat ouders de wereld rond gesleept, van het Midden tot het Verre Oosten en weer terug. Prachtig vond ik die landen met hun magische kleuren, geuren, dieren en mensen. Omdat mijn inspirerende jeugd bleef rondzingen in mijn hoofd, ging ik erover schrijven. Voor mezelf, en al snel ook voor mijn kinderen. Langzaam regen de verhalen zich aaneen tot een boek.”

tussen koppensnellers en krokodillen

Tussen koppensnellers en krokodillen’ het nieuwe kinderboek van Moodkids blogger Karien van Ditzhuijzen sleept je mee in de belevingswereld van Lotte. Lotte woont in Sarawak, op het eiland Borneo. Het is er tropisch warm, en er is heel veel te beleven. Als de werkelijkheid nog niet mooi genoeg is, doet Lotte’s fantasie er graag een schepje bovenop. Niet dat dat nodig is, als je in een bungalow woont middenin een grote tuin vol tropische bloemen en fruit, die alleen door een smalle strook kreupelhout wordt gescheiden van het strand. In die tuin vind je vliegende vissen, degenkrabben, vlinders en torren zo groot als je hand. In de regentijd maakt de keiharde regen van de tuin een dansend zwembad. Maar in de droge tijd vlamt de bosbrand op. Zal de brandweer op tijd zijn om de brand te blussen, voordat hij het huis bereikt? Lees mee met Lotte, varend over rivieren vol krokodillen, door oerwoud vol apen en kleurige vogels, langs hoge watervallen, en in longhouses met vervaarlijk getatoeëerde koppensnellers. Lotte is niet bang. Nou ja, niet voor de koppensnellers, of de krokodillen. Hooguit een beetje voor slangen. En voor de enge juf.

Met de open ogen van een kind bekijkt Lotte de vreemde en toch vertrouwde wereld om haar heen. Ze laat je zien hoe bijzonder het is om tussen twee culturen op te groeien.

De vrolijke illustraties van Anneke van de Langkruis van Villa Figura geven de sfeer van de avonturen van Lotte en haar vriendjes prachtig weer. Samen met de aanstekelijke verhalen maken ze dit een heerlijk boek om op een regenachtige middag weg te dromen naar zonniger streken.

Het boek is geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar, maar voorlezen kan natuurlijk al eerder.

Tussen koppensnellers en krokodillen
Karien van Ditzhuijzen
Illustraties: Anneke van de Langkruis
ISBN 978-90-484-2392-7

Meer informatie over Karien en haar boeken is te vinden op haar website.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>