By 25 mei 2012 Read More →

Lotte aan het woord

Lotte is acht en ze kent al heel veel woorden. Ze hoort ze, ze zegt ze, ze leert ze en ze bedenkt ze. Want Lotte wordt later woordenmaker. Geen dokter of schooljuffrouw, nee, woor-den-ma-ker! De hele dag komen er nieuwe woorden bij: verkleedwoorden (wanten), lange woorden (allemachtig) en woorden die geen woorden zijn (brkrglnrschrrrr).

Lotte loopt op straat.

Iemand knikt naar haar.

‘Dag Lotte.’

‘Dag meneer.’

‘En, Lotte, wat ben jij van beroep? Dokter?’

‘Nee meneer.’

‘Schooljuffrouw?’

‘Nee, woordenmaker.’

‘Nou, maak voor mij dan maar een woord.’

‘Een gewoon woord? Die kosten tien euro.’

‘Nee, een bijzonder woord.’

‘Dat wordt dan twintig euro, even nadenken.’

En dan maakt ze… vooropdonderslagroomtaartschepnetjes.

Lotte aan het woord werd geschreven door Toon Tellegen. De illustraties werden gemaakt door Gerda Dendooven.

Het boek is online te koop bij uitgeverij Querido.

lotte aan het woord, kinderboek recensie

TIP: Wil jij kans maken op een exemplaar van Lotte aan het woord? Stuur nog snel vóór 1 juni 2012 jouw mooiste (al dan niet zelfverzonnen) woord in naar [email protected] en maak kans op één van de vijf boeken die ze verloten! Winnaars krijgen persoonlijk bericht, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Check voor meer info de site.

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY
Maike Keuben

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.

Simple Share Buttons