By 4 mei 2012 Read More →

Assepoester en andere sprookjes – Aureline

Aureline illustreerde voor Books@home een aantal bekende sprookjes, waaronder Assepoester. Het verhaal is natuurlijk bekend, maar haar lieve romantische stijl komt perfect tot zijn recht bij dit sprookje. De illustraties, die vaak beide pagina’s beslaan, beelden het verhaal in detail af. Er is dan ook heel wat om naar te kijken. Leuk zijn ook de kleine ‘grapjes’ die in de afbeeldingen verwerkt zijn, zoals de kaartjes op de schoorsteenmantel met teksten als ‘hou vol’. Van mij hadden er nog wel een paar meer in gemogen!

Assepoester is onderdeel van een serie van zes klassieke romantische sprookjes, waar ook De kleren van de keizer, Petronella, Rapunzel, de Prinses op de Erwt en De Kikkerkoning deel van uitmaken. Ze zijn allemaal door Aureline van echte sprookjesachtige illustraties voorzien. Zo vormen ze een mooie serie waar kleine prinsjes en prinsesjes geen genoeg van zullen krijgen.

assepoester, kinderboek

Wist je dat er ook Aureline geboortekaartjes verkrijgbaar zijn? Je vindt ze bij Lief Leuk & Eigen.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>