By 10 februari 2012 Read More →

Wereldeters – Het boek om je kinderen werkelijk alles te laten eten

wereldeters leesboek kijkboek kookboek marjolein de vlaam

Heb jij jouw kinderen wel eens Surinaamse Moksi Alesi, Hawaiaanse Loco Moco of Japanse Yakisoba voorgeschoteld? Ik nog niet. Maar met dit boek durf ik het wel aan en ga ik het zeker eens proberen. Wereldeters is namelijk meer dan een kookboek, het is een beleving. 

Marjolein de Vlaam schreef het uit eigen ervaring. Ze heeft 3 kinderen (van 15,12 en 9 jaar) en werd gek van het gezeur aan tafel. Lust ik niet , Hoef ik niet!  en Waarom eten we altijd van die stomme dingen? zijn uitspraken die ze nu gelukkig niet meer hoort van haar kinderen. Zij serveert de meest vreemde gerechten en haar kinderen eten het gewoon op! Dat wil ik ook, hoor ik je denken. Probeer het dan eens op de wereldeters manier; je kookt een gerecht uit een vreemd land en verzameld zoveel mogelijk leuke weetjes (evt. plaatjes) etc. van dat land van herkomst. Aan tafel vertel je onder het eten, met de atlas op tafel, over dat wat je verzameld hebt. Misschien dat jij dan ook net als Marjolein versteld zult staan van de lege borden die je aan het einde aantreft. En zo niet, dan steekt iedereen er in ieder geval wat van op. 

India, Japan, Zuid-Afrika, Indonesie, Hawai, Marokko, Italie, Mexico, Suriname en Spanje zijn de 10 landen die voorkomen in dit boek. Marjolein selecteerde per land 3 recepten, de succesnummers van huize de Vlaam, die je kunt serveren terwijl je de hoofdstukken leest. 

Wereldeters is dus een leesboek, kijkboek en kookboek in een. Bij het boek zitten een receptenschrift (het eigenlijke kookboek) een stickervel met landenstempels en twee paspoortjes. Wanneer je kind een gerecht heeft gegeten uit Hawai krijgt het in het eigen wereldeters paspoort een stempel van dat land. Ontzettend leuk en stimulerend! 

Je koopt het boek hier.

TIP: Kijk ook eens op de site van Wereldeters, je vind er tips en gerechten.

wereldeters leesboek kijkboek kookboek marjolein de vlaam

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Doeboeken, Kookboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.