By 10 februari 2012 Read More →

Hartjeskunst voor onze Valentijn

14 februari is Isis haar vader jarig. Mijn man. Onze Valentijn dus 🙂 Een groter plezier dan -niets- kopen, kunnen we hem niet doen. Er moest dus iets zelf gemaakt worden. Tot groot genoegen van mijn knutselprinses.  Wat we gingen maken was snel besloten: hartjeskunst natuurlijk!!

Hartjeskunst is erg leuk om te maken met de zogenaamde nat-in-nat verftechniek. Lees hier hoe je daarmee werkt en maak met je kind een mooi Valentijnsdag cadeau.

Hartjeskunst

Op haar antroposofische crèche in Nederland schilderde Isis vaak de mooiste dingen met de nat-in-nat verftechniek. Er komt veel water aan te pas en verf die magisch uitvloeit op het kletsnatte papier. Bij ons thuis altijd het een succesnummer. En om het feest compleet te maken lieten we ons natuurlijk als echte kunstenaars inspireren door toepasselijke muziek 😉

Nu is het met deze techniek wel erg moeilijk om precies te zijn. De kunst van het los laten zeg maar… Losse hartjes dus en veel mooi in elkaar overlopende kleuren. Op de blogs van Wat Maakt Suzette Nu? en Octaview vind je veel meer informatie over nat-in-nat verven.

De mooiste hartjes zitten nu samen in een lijstje met een grote strik eromheen. Voor bij het ontbijt op bed!

> Meer leuke lijstjes vind je hier

Aquarelpotloden

Voor kleinere creatievelingen, iets preciezere tekenaars of voor als je niet zoveel zin hebt in een waterballet is er nog een optie B: aquarelpotloden. Het idee heb ik gepikt via Skooks Playground en is simpel, maar geeft een erg mooi resultaat. Vooraf teken je een vorm op (aquarel)papier, waarvan je de randen grof invult met aquarelpotlood. Nu nog een talent met water eroverheen en klaar is je Valentijnsverrassing!

> Meer leuke Valentijnsideeën vind je hier

Hiskia van Leeuwen – gestipt.com

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>