By 20 januari 2012 Read More →

Social Media voor Kids

social media voor kids boekentip

Bijna ieder kind zit tegenwoordig wel op internet. En persoonlijk denk ik dat de meeste kinderen het hele internet gebeuren veel sneller onder de knie hebben dan hun ouders.

In het boek Social Media voor Kids van Cesar Cleijn wordt op een eenvoudige, duidelijke maar niet kinderlijke, manier uitgelegd hoe Skype, Windows Live Messenger (MSN), Twitter, Hyves, Facebook, You Tube, Marktplaats en eBay werken. Hoe je accounts en profielen aanmaakt, een veilig wachtwoord kiest, wat een hashtag is en hoe je vrienden zoekt of meer volgers krijgt.  Er staat zelfs een heel stuk in over Habbo (had deze moeder nog nooit van gehoord, maar goed ik stam dan ook uit de oertijd toen we nog zonder internet opgroeiden 😉 = knipoog).

Verder lees je wat de voordelen zijn van social media, hoe je er het meeste uithaalt maar ook wat de gevaren kunnen zijn en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Dit boek is dus bedoeld voor kinderen (8 tot 14) en hun ouders. Je leert de beginselen van populaire social media zoals Hyves, Twitter, Facebook en You Tube en je leert hoe jij als avatar het best door het leven kunt gaan. 

Veilig en plezierig vrienden maken op internet!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.