By 23 december 2011 Read More →

Op de wonderlijkste plaatsen – Dr. Seuss

Ik moet eerlijk toegeven, dat als ik de cover van dit boek zie, ik het zelf niet zo snel zou kopen, maar gelukkig kregen we het kado. Want wat een heerlijk boek is dit! En wat een fijn begin:

Gefeliciteerd!
Vandaag is jouw dag.
Doe ermee wat je wilt.
Alles kan, alles mag!

Heb je hersens in je hoofd
en benen in je broek?
Dan kun je alle kanten op.
Dus ga je gang en zoek
je eigen weg. Wat heb je te verliezen?
Het zijn je eigen benen, jij mag kiezen!

Als kind is het heel spannend wanneer je beseft dat je zelf bepaald welke weg je bewandeld en welke kant je op gaat. Keuzes maak je zelf, je kunt overal naar toe en bereiken of doen wat je wilt. Een mooi boek waarin je ziet dat het ook wel eens anders loopt dan je had gehoopt. En dat is helemaal niet erg. 

Wij zijn fan van Dr. Seuss, nu maar hopen dat er meer boeken vertaald worden! Kijk, klik, koop

TIP: Bezoek ook eens de geweldige website van Dr. Seuss met leuke extra’s zoals dit doolhof, deze telkaart en vraag je kind te tekenen wat hij of zij later worden wil.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.